Perşembe, Kasım 15, 2007



Resimlerdeki yemekler hep aslında bildiğiniz ve bu mevsim ihtiyacımız olan vitaminler alacağımız çeşitler, zeytinyağlı kereviz, barbunya, pırasa gibi..
Tavada görülen biber kavurması çok kolay ve rahat yenilen salata gibi, pilav, makarna yanında veya sabah kahvaltısında yenilebilecek bir lezzet. Özellik pazardan taze alacağınız kırmızı biber ve yeşil olan çarliston bibere benzeyen ama daha kısa daha yeşil biberle yapabilirsiniz. Biz biraz daha şanslıyıdık. Bizim biberler dolmalık ve Arapgirden gelmeydi. Daha etli ve daha lezzetli kabuğu daha ince.
Biber Kavurması
Büyükçe bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı, varsa bir tatlı kaşığı tereyağı koyun, tuz atın, yıkamış ve dörde bölünmüş biberlerin hepsini tavaya koyun. Orta ateşte karıştırarak biberlerinizin yakmadan pişirin. Biberler tavada iyice piştikten sonra üstüne iki adet domates doğrayın, güzelce karıştırın. Domatesle biberlerin birbirlerine kaynaşmasını sağlayın. Bu aşamada iki diş sarmısak da ekleyebilirsiniz. Akşam yemeklerinizin yanında, sabah kahvaltısında afiyetle yiyin. Bazen pazardan bolca biber çeşitleri alırız, hepsini karıştırıp da yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: