Çarşamba, Eylül 27, 2006

Sanki bu sene sonbahar erken geldi. Yada o çok sıcaklar sebebiyle bu ani serinlik bizlerde o etkiyi bırakıyor. Bizim semt perşembeleri pazar kuruluyor. Geçen perşembe erken evden çıktım pazar çok güzel renkli ve herşey o kadar tazeydi ki nasıl imrendim nasıl ve sonra vakit yok deyeip marketlerden kapalı kutular içinde sebze ve meyva almaya çalışmayı düşündüm. Gerçekte pazardan alınan her şey çok daha taze ve lezzetli bu nedenle semtinizdeki pazarları araştırın hiç değilse bir tanesine gitmeyi deneyin eminim çok seveceksiniz. Şimdilerde üzüm pazarda bol nasıl taze lezizler aynı gün dönüşte pazar uğrayıp taze sebzeleri aldım. Tabi ki iki demet de pazı sizlere pazı yemeği yazmak istiyorum ıspanakdan daha kolay ayıklanıp yıkanıyor.

Pazı Yemeği
1 veya 2 demet yıkanmış doğranmış pazı
2 adet soğan
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fincan bulgur
tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım limon suyu


Yağ ve irice küp doğranmış sarmısaklar tencereye konur ocağı yakın hafifce soğanlar ölene kadar kavurun sarmısakları ekleyin sonra doğramış olduğunuz pazıları ve limon suyunu ekleyin tencereye, pazılar kendi sularını verene kadar pişirin. Pazılar suların çekmeye başlayınca bir çay bardağı su ilave edin. Bulgur ve baharatları ekledikten sonra ocağı kısın.10 dk içinde çok nefis yemeğiniz hazır. 1 kase yoğurt çok sağlıklı bir akşam yemeği hazır demektir.

Bu aralar tam turşu yapma zamanı acaba kaç kişi bir kaç çeşit turşuluk alıp denedi. Salatalıklar acurlar lahanalar biber çeşitleri keşke deneseniz çok mutlu olacağınıza eminim.