Çarşamba, Nisan 18, 2007

Bir kaç günden beri yazamadım. Çünkü benim kurdeşenler yine azıttı. Bir seneye yakın bir kaç çeşit ilaç içiyordum. Son bir buçuk aydır, hepsini bıraktım. Sadece çok kötü olduğum zamanlar özellikle aç karnına içiyorum, daha etkili oldu. Bir günün yarısını iyi, yarısını heryerim şişmiş, kızarmış ve bolca kaşınan bir şekilde yaşamak iyi değil, daha doğrusu yaşam kalitesi biraz düşmüş oluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde daha iyi olacağım. Bu arada bu çeşit rahatsızlığı olanlardan öneriler bekliyorum.

Daha önce de bahsettiğim gibi geçen hafta sanat okulunun açılışı yapıldı. Çok güzel oldu. Nisan ayının son haftası itibaren cafesi de faaliyette olacak. Özellikle her yaşta bale, piyano,vurmalı çalgılar,pilates,yoga, nefesli çalgılar, oryantal....gibi sanatın birçok dalında hizmet verecek.

MODA AKADEMİ- Kadıköy, yoğurtçu parkı bitişiğinde- İlgilenenlere tel no.0216-5410051. Bale Öğretmeni ÖNAY MİSER

Ben daha şimdiden yoga için hazırlanıyorum. Benim kurdeşenlere iyi geleceğini düşünüyorum. Arkasından bir müzik aleti çalmayı çok istiyorum. Aslında gönül bale yapmak ister ama bu saatten sonra bizlere yoga daha faydalı olacak diye düşünüyorum. Bence sizler de düşünün belki de içinizde kalan bir şey vardır. Denemek lazım, ruhumuzu aydınlatmak için.

Çok lezzetli bir patlıcan dolması tarifi yazmak istiyorum. Önümüz yaz patlıcanlar biraz daha doğal çıksın, yani elinize aldığınız zaman sünger gibi değil, dolgun ve rengi daha patlıcan rengi gibi olduğu zaman, mayıs sonu gibi olabilir. Patlıcanları yıkayıp tuzlu suya koyduğunuzda siyah bir renk çıkmalı, şimdikiler gibi suyu sünger gibi çekmemeli.

Zeytinyağlı Patlıcan dolması
1 kg patlıcan
5 adet soğan
1 s bardağı pirinç
1 çaybardağı zeytinyağı
2 adet domates
2 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber

Patlıcanları kiç soymadan yıkayın, ortalarından bölün, içlerini oyun, patlıcan içlerini hemen bir kaşık zeytinyağı ile tavada kısık ateşte pişirin. Oyduğunuz patlıcanları içi hazırlanana kadar tuzlu suda bekletin. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Soğanları hiç yağsız tavaya koyup 10-15 dk kendi suların verip çekmesini sağlayın. Daha sonra yağı ekleyin, hafifçe kavurun. Patlıcan içleri, pirinçleri,karabiber,tuz,naneyi soğanlara ekleyin. 1 bardak su ilave edin. 2dk kaynasın.Ocağı kapatın, dolma içi dinlensin. Patlıcanları hazırladığınız içle doldurun. Çok sıkı ve çok dolu doldurmayın. Domatesleri dilimleyin, patlıcanlara kapak yapın. Patlıcan dolmalarının altına veya yanlarına bıçakla birer delik açın. Tencereye dik olarak dizin. Bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin, tuz atın, kaynamış 1 bardak suyu ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Dinlendikten sonra afiyetle yiyin.