Cuma, Nisan 27, 2007

Şimdiler de kabak çoğalmaya ve daha lezzetli olmaya başladı. Hazır canım bezelyeler çıkmışken kabakla karışık güzel renkli yemekler yapabilirsiniz.

Çok güzel bir kabak yemeğimiz vardı. Hep size yazmak istedim ama herhalde yazmamışım. Çocuklarınıza ve özellikle kabak yemeği yemem diyen eşler için çok lezzetli bir kabak yemeği.

Fırında Kabak

5 adet kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
3 kaşık un
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Tuz, karabiber
1 bardak süt
Dereotu

Kabakları dörde bölün, küçük küpler halinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını ve küçük doğranmış kabakları koyun ocağı yakın. Ara sıra hafifce kabakları ezmeden, kabakların sularını verip çekmesi için pişirin. Çukur bir kapta bir yumurtayı,sütü ve unu iyice çırpın ve dereotu, bir avuç peyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edin. .Kabaklar iyice suyunu çekince ocaktan alın. Bir fırın tepsisine koyup ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra hazırlamış olduğunuz sütlü, peynirli karışımı kabakların üstüne dökün. Güzelce kabaklara malzemenizi yayın. 180 derece fırında pişirin. Fırında çıkmadan bir avuç kaşar peynirini üstüne ilave edin. Kaşarlar eriyince fırından çıkarın. 10 dk dinlendirin. Dilim dilim servis yapın.

Afiyet olsun.