Cumartesi, Mayıs 27, 2006

Farklı bir yaprak dolması tarifi yazmak istiyorum. Şu aralar pazarlar çok taze ve mevsimine çok uygun asma yapraklar satılıyor. Taze yaprakla deneyip tadarsanız. Ve kendiniz sararsanız bundan çok zevk alacaksınız. Bunu hep yazacağım herhalde yemek yapmak sevgi işidir. Aslında hayatta hep sevdiğimiz işlerde başarılı olmuşuzdur değil mi? Bir düşünün ve severek yapıp başarılı olduğunuz şeyleri yazabilirseniz sevinirim.

Yaprak sarma

250 gr taze asma yaprak
1,5 bardak pirinç
4 adet soğan (çok ince küp doğranmış)
2 demet dereotu
1 demet yeşil soğan
karabiber,tuz,limon suyu
zeytinyağı

Taze yaprakları yıkayın. Kaynamış suya atın 5 dk kaynatın ve süzgece dökün. Yapraları haşlarken biraz tuz ve kabukları ile yarım dilim limon eklemeyi unutmayın.
Doğranmış soğanları tencereye koyun hiç yağsız. 10 dk kadar kısık ateşte biraz acı ve sularının gitmesi için kavurun. Daha sonra yağı ekleyin ve 5 dk karıştırın. Yıkanmış pirinçleri,dereotunu,yeşil soğanları,tuz ve karabiberle karıştırıp ocagı kapatıp 5 dk dinlendirin.
Haşlamış olduğunuz yaprakları tek tek açıp hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyup uzun ince dolmalar sarın. Bütün yapraklar bitince tencereye düzgün bir şekilde dizin. Kaynamış su biraz tuz limon suyu ve bir yemek kaşığı yağ ilavesiye pişirin. Dolmalarınızın üstüne küçük bir tabak kapatın. Normal tencerede 20-25dk, düdüklüde kaynadıktan sonra 10 dk da hazır olacaktır. Ilık ve soğuk yiyebilirsiniz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Great site lots of usefull infomation here.
»

Adsız dedi ki...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Adsız dedi ki...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»