Perşembe, Aralık 28, 2006

Yine mısır unu bu sefer kek gibi yapılan çok lezzetli bir tarif

Mısır unlu ve sebzeli kek

2 su bardağı mısır unu ( bir bardak mısır unu, bir bardak kepekli un olabilir)
4-5 adet taze soğan veye pırasa
veya 1 adet kuru soğan
2 adet patates
2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üstü için ayırın)
½ su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 demet maydanoz, dereotu
100 gr peyaz peynir
Tuz, kırmızıbiber,karabiber
Nane
1 paket kabartma tozu


Önce soğanları küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyup küçük küpler halinde kesin. Çukur bir kaba yumurtaları( bir tanesinin sarısını ayırın) köpürene kadar çırpın.İçine yoğurt ve yağı ekleyin. Sonra geri kalan bütün malzemeyi kaba ekleyin. En son unları kaba koyduktan sonra güzelce karıştırın. Kabınızın içinde koyuca bir hamur olacaktır. Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru boşaltın. Güzelce yayın, üstüne yumurta sarısını sürün ve çörek otu veye susamla süsleyin. 150 derece 5 dk önceden ısıtlmış fırın altı üstü kızaran kadar pişirin. Çok sıcak ve yüksek dereceli bir fırında patates çiğ konduğu için pişmeyebilir.

Hiç yorum yok: