Cumartesi, Aralık 30, 2006

Kereviz benim çok sevdiğim bir sebze, bu sefer çok kolay besleyici bir kereviz çorbası yazmak istiyorum. Bayram, yılbaşı bir arada kolay bir çorbanız olsun.

Sade Kereviz Çorbası

3 adet kereviz (sapları ve yaprakları )
1 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
Tuz ,karabiber ,kırmızı biber
1 damla yağ
İsternirse terbiye için. 1 yumurta sarısı,1limon suyu

Orta boy tencereye bolca su koyarak ocağı yakın. Su kaynayana kadar bütün sebzeleri iri parçalar halinde doğrayın,mercimekleri beyaz suyu gidene kadar yıkayın. Tenceredeki su kaynama derecesine geldiğinde bütün sebzeleri ve mercimeği tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı az kısın sebzeler iyice pişsin. El blendırı ile güzelce çorbanızı ezin. Koyuluğunu siz ayarlayın. Koyu oldu ise kaynamış su ekleyip sulandırın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve bir damla yağı ekleyin. Bu aşamada tadı muhteşem oluyor. Ama isterseniz terbiye yapabilirsiniz. 1 yumurtanın sarısı , bir adet limon suyu ile iyice çırpın, çorbanın suyunda bir parça alarak, terbiyeye katın, yani terbiyenin ısısını çorbanın ki ile aynı derecede olmasını sağlayın, terbiyeyi çorbaya ekleyin. 3 dk birlikte kaynatın, servis sırasında üstüne bir kaç kereviz yaprağı koyun.
Bu çorbanın malzemelerini değiştirerek farklı tatlar oluşturabilirsiniz. Kış mevsimi bu konuda çok şanslı, sebzelerle çorba yapmak için çok uygun ve lezzetli.

Hiç yorum yok: