Bayramlarda, yılbaşında ya da özel günlerde iç pilav yapılır. Bilmiyorum hiç denediniz mi? Bu sefer bu önümüzdeki bayram ve yılbaşı için bulgurla deneyim bakalım nasıl olacak. Ben bir tarif yazmak istiyorum ama sizler istediğinizi deneyin bu bayram ya da yıbaşında sizin özel pilavınız olsun.
Bulgurlu İç Pilav
2 su bardağı bulgur
4 bardak su veya tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 demet dereotu
Tuz,karabiber,1 kahve kaşığı tarçın,1 kahve kaşığı yenibahar
1 tencereye yağ koyun, küçük küp doğranmış soğanları ekleyin, hafifce öldürün. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyin ,onlarıda kavurun, üzerine bulgurları ekleyin hafifce kavurun. Üzerine sıcak tavuk suyunu koyun. Karabiber, tuz,yenibahar,tarçın,tozşeker,siyah üzüm,dereotu ilave dip kapağı kapatıp,ocağı kısın. Pilav suyunu çektikten sonra hafifce karıştırın. Servis sırasında haşladığınız tavukların etrafına dizebilirsiniz.
Bulgurlu İç Pilav
2 su bardağı bulgur
4 bardak su veya tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 demet dereotu
Tuz,karabiber,1 kahve kaşığı tarçın,1 kahve kaşığı yenibahar
1 tencereye yağ koyun, küçük küp doğranmış soğanları ekleyin, hafifce öldürün. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyin ,onlarıda kavurun, üzerine bulgurları ekleyin hafifce kavurun. Üzerine sıcak tavuk suyunu koyun. Karabiber, tuz,yenibahar,tarçın,tozşeker,siyah üzüm,dereotu ilave dip kapağı kapatıp,ocağı kısın. Pilav suyunu çektikten sonra hafifce karıştırın. Servis sırasında haşladığınız tavukların etrafına dizebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder