Perşembe, Aralık 28, 2006

Kaç günden beri yazmaya çalışıyorum ama sitede bir sorun vardı, bir türlü çözülmedi.
Yemek konusunda hep en çok hangi yemeği seviyorsun vardır. Ben bu sefer ilk yaptığınız yemek hangisi? Ya da çocukluğunuzdan beri kokusu burnunuzda kalmış, acıktığınız da ilk aklınıza gelen yemek hangisi? Böyle bir kampanya yapsak çok değişik farklı tatlar ortaya çıkacaktır.
Hadi bir düşünün bakalım ilk ilk yaptığınız yemek hangisi ?
Ya da yemekten hiç bıkmayacağınız, her öğün olsa yemek isteyeceğiniz yemek hangisi?
İlk örneği ben kendi ailemden vereyim. Benim bir ağabeyim var, her öğün, her an et ve türevlerini verseniz yer. Onun için fark etmez nasıl pişidiği ve nasıl olduğu, et herzaman önceliktir onun için.
Bu örnek bence güzel olmadı çünkü bizim burada hissetmek istediğimiz bir yemek şekli ve çeşidi olmalı, hadi başlayın düşünmeye bakalım neler çıkacak.

Çok güzel ve kolay mısır unu ile yapılan tarifler yazmak istiyorum. Hem kolay ve kahvaltı, yemek yanında yiyebileceğiniz tarifler olacak.

Önce sade bir mısır ekmeği...

Mısır ekmeği

1 su bardağı süt veya yoğurt
2 bardak mısır unu
1 bardak un, çavdar veya kepekli un
½ bardak sıvı yağ,zeytinyağı
Kabartma tozu
Tuz
Peyaz peynir 100gr kadar
Dereotu
1 yumurta
Çörek otu

Sütü veya yoğurdu, unu, mısırunu,yağ,tuz ve kabatma tozunu iyice karıştır. Bu hamur yumuşak değil sert bir hamur olacaktır. Bu hamuru ortadan ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir,maydanoz ve dereotu karışımını yayın. Bu karışıma pul biber ve karabiber de eklemeyi unutmayın. Maydanozlu karışımın üstüne geri kalan hamuru yayarak kapatın. Üstüne çırpılmış yumurtayı sürdükten sonra çörek otu serpin. 150 derece 5 dakika ısıtılmış fırında pişirin.


Bu tarif mısır unu ile yapılan çok sade ve de inanılmaz lezzetli, yukarıda iç malzemeyi kendinizce değiştirebilirsiniz. Mevsime göre pırasalı, kabaklı, ıspanaklı ve de kara lahanalı..

Hiç yorum yok: