Perşembe, Haziran 22, 2006

Bu aylarda yani Mayıs-Haziran en güzel ve lezzetli sebzelerde biri tabii ki bezelye, kış boyunca da konservesi olan ve de herşeye çok yakışan bir sebze, yemeği, zeytinyağlısı, böreği,çorbası, köftesi, her türlü yemeğin yanında şık bir garnitür....

Bulgur köfteli bezelye

1/2 bezelye
2 havuç
1 kabak
2 patates
3 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarmısak
2 kaşık yağ
tuz.karabiber, kekik
Bulgur köftesi için 1 bardak ince bulgur 1 bardak kaynamış suyu ile ıslatılır. yarım saat bekletildikten sonra üstüne biraz kekik,kimyon, tuz, 1 adet yumurta kırılıp iyice yoğrulup küçük köfteler yaplılır.

Tencereye soğanlar ve sarmısaklar doğranıp hafif öldürülür. Küçük doğranmış domatesler eklenir, sonra havuçlar domateslerle biraz pişirilir. Kaynamış su eklenir. Kaynamaya başlayınca bezelyeler, daha sonra bulgur köfteleri, biraz kaynadıktan sonra kabaklar en son olarak patatesler eklenir. Ocağı kısın yemeğiniz yavaş yavaş pişecektir. Servis sırasında biraz kekik eklemeniz iyi olur.