Perşembe, Aralık 28, 2006

Şimdi hani demiştim ya aklınızda kalan tatlar, yok damağınızda kalan tatlar ve kokular..

Balkabaklı Mercimek Yemeği

5 parça balkabağı
1 bardak yeşil mercimek
1 bardak barbunya
2 soğan
4 diş sarmısak
Tuz
Kırmızıbiber,karabiber
Nane

Bu malzemelerle çıkacak yemeği önce gözünüzde canlandırın. Çok lezzetli ve de şık olacak

Bu yemek için ön hazırlık gerekiyor, ama nasıl yapabilirsiniz. Mercimek pişirdiğinize bir parça ayırabilirsiniz, barbunya da yaptığınızda yine ayırabilirsiniz.
Barbunya ve yeşil mercimeği akşamdan ayrı ayrı ıslatın. Her ikisinide haşlayın. Tencereye küçük küp doğranmış soğanları bir parça yağı koyun, hafifce soteleyin,sarmısakları ekleyin, sonra haşlanmış barbunyaları soğan ve sarmısaklara katın, hafifce karıştırın, barbunyalar sularını salsın, 5 dakıka soteledikten sonra 3 su bardağı kaynamış suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlasın , 5 dakika kaynadıktan sonra haşlanmış mercimekleri tencereye koyun. 5 dk kaynadıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranmış balkabaklarını tencereye koyun. Yavaş yavaş kaynasın. Tuz ve baharatları da ekladikten sonra 10 dk kısık ateşte pişmeye devam etsin. En son naneleri ekleyin. Bu yemekten duyacağınız kokular muhteşemdir. Ya da benim aklımda öyle kalmış, ne zaman bu yemeği pişirsem hep çocukluğum gelir aklıma, Bu yemeğe bir parça bulgur da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: