Salı, Ocak 02, 2007

Kereviz çorbası yazdım. Zeytinyağlı kereviz yazmadım. Bayram ve yılbaşı sebebiyle ben pişirdim. Size bir fikir olsun diye yazmak istedim.

Karışık Zeytinyağlı kereviz

5 adet kereviz
3 adet pırasa
2 havuç
1 patates
1 soğan
Zeytinyağı, limon,tuz

Ben bu tür zeytinyağlıları düdüklü tencerede pişiriyorum, çünkü hem sebzelerin su kaybına engel olunuyor, hem az suyu ile pişiyor , çabuk piştiği için zamandan ve ısıdan kazanıyorsunuz.
Düdüklü tencereye bütün sebzeleri sıra ile, soğan, pırasa ( uzun,uzun doğranmış),havuç,kereviz en üste patates, kerevizin saplarını da bu aşamada koyabiliriniz, ( yapraklardan biraz ayırın süslemek için) yağ, limon, tuz ve yarım bardak su ilavesiyle kapağı kapatın. Ocağa koyun kaydadıktan sonra 5-7 dakikada söndürün. Servis sırasında uzun bir servis kabına yemeğinizi koyun, çok renkli ve mis gibi bir koku üstüne kereviz yaplarını ince doğrayarak ekleyin, hadi bakalım afiyet olsun.

Hep yazmak istiyorum ama atlıyorum, yemek yapmanın en güzel yanı da kısa bir süre kalıyor olsa da her seferinde bir eser ortaya çıkarıyorsunuz. Yemeğin içine koyduğunuz her malzeme sizi el becerinizi ortaya koyuyor. Düşünün yukarıda yazdığım yemek de, yemeğin içine ekleyeceğiniz her sebzeyi doğrama şekillerine göre çok farklı bir güzellik elde edebilirsiniz. Eğer çok da severek ve yaratma gücü ile yapıyorsanız inanılmaz güzel ve lezzetli olacaktır.

Hiç yorum yok: