Pazartesi, Aralık 18, 2006

Sebzeli ve soya soslu noodle (çin eriştesi pirinç unundan yapılıyor) birkaç tarif cafedeyken denemiştik. Evde sebzeli erişte denedim çok güzel oldu. Sizde deneyin diye yazıyorum.


Soya soslu sebzeli ev eriştesi

1 kase erişte
1 adet çubuk şekilde doğranmış havuç
1 adet çubuk şekilde doğranmış kabak
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
karabiber,kırmızıbiber,kekik

Erişteleri 2 kase kaynamış suda bir taşım kaynatıp yumuşaması için bekletelim. Tencereye yağı koyun,soğanları ay şeklinde doğrayın hafifce soteleyin, sarmısakları da bu aşamada ekleyin. Çubuk şeklinde doğradığınız havuçları tencereye koyup 5 dakika soteleyin, kabakları da tecereye koyun, sularını verince bezelyeleri ekleyin. Baharatları eklemeyi bu aşamada yapabilirsiniz. Bütün sebzeleri en fazla 5 dakika içinde söndürün. Yani hafif diri kalacaklar. Sonra erişteleri süzün , suyunu atmayın o gün yapacağınız çorbaya ekleyebilirsiniz. Bir servis kabına sebzeleri ve erişteleri kat kat dizin. Bir kat sebze, bir kat erişte olarak, üstüne soya sosunu ilave edin. Hem şık hem lezzetli ve sağlıklı bir yemek daha.

Eğer evde başka sebzeler varsa onlarla değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin brokoli çok yakışacaktır. Eğer ev erişteniz yoksa normal erişte ile denerseniz, erişteyi makarna gibi haşlamanız gerekir,sadce süreyi daha az tutabilirsiniz.

Hiç yorum yok: