Çarşamba, Kasım 22, 2006

Şu anda mutfakta ıspanak ve karalahana yıkıyorum ve de yeni neler yapabilirim veya yemek yapmak zevkini nasıl aşılayabilirim diye o an aklıma neler satın aldığımız nasıl,nerede, ne miktarda, evde mutlaka olması gerekenler, bunlarla ilgili bir şey yazmamıştım bir de en önemlisi "insanlara yemek yapıyor musunuz dediğimde" vakit yok o yüzden geçiştiriyoruz dedikleri ! Herşeye vakit bulurken bizim için en önemli yaşam kaynağımızı geçiştirebilyorduk. Bunlar tekrar aklıma geldiğinde vakit olmadığı için yemek yapmama ve de geçiştirme fikrini nasıl ortadan kaldırabiliriz diye düşünmeye başladım. Öncellikle yemek yapmak için malzemeniz olmalıyıdı sizlerin severek seçerek satın aldığınız, dolabı açtığınızda kerevizlere havuçlar lahanalar size bakmalıydı beni pişir ve de faydalıyım diye ! demek ki önce sevdiğiniz ve temel malzemeler alınmalıydı. Kış mevsiminde bunlarla neler olabilir. Öncellikle bakliyat (kırmızı ve yeşil mercimek),bulgur, pirinç,makarna,tarhana çeşitleri,barbunya,kuru fasulye,nohut,kuru börülce.Çok güzel dolapları olan mutfaklar yapıyoruz ya işte bu malzemeleri o dolaplara yerleştirmeliyiz. Yağ çeşitleri kurabiyeler için en bitkiselinden margarin, salatalar için güzel bir sızma zeytinyağı günlük yemekleriniz için riviera tipi zeytinyağı azıcık daha lezzet katmak için tereyağı, sonra mevsimine göre sebzeler, tüketme ve dayanıklılık listesine göre az miktar alınmış salata malzemeleri ,çeşitli baharatlar, patates,soğan bunlara eklenecek çok şey var tabii burada önemli olan bunları pişirmek istemeniz.

Yemek yapmak yok yok yaşamadaki her şey içinde sevgi varsa güzel oluyor. Bunların içinde en önemli olanı yemek yemek ve yapmak.
Ben yemek yapmayı ve sunmayı çok seven biri olarak, bu sevgimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten yemek yapmayı ve yemeyi seven, damak tadı gelişmiş, yeni tatlar denemek isteyenlere yardımcı olmak isterim.
Cafe günleri içinde otuzlu yaşlara gelmiş, yeni evlenmiş, okul,iş derken evde ne bulursa yemek zorunda kalmış çok insanla tanışmıştım.Hepsinin düşüncesi beni akşam evlerine götürmekti. Hatta cafenin kapanış günlerinde evlerinin mutfağını bile öneren olmuştu. İşte bu yüzden eğer yemek ile ilgili bir isteğiniz varsa, ben hazırım, hem öğretmek, hemde yemek yapmak için. Önerilerinizi bekliyorum.


Şimdi bir kereviz salatası yapacağım hemen size de anlatayım.
Kereviz Salatası
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı yağ
ve de ceviz
Kerevizleri ayıklayıp rendeleyin hatta robottan geçir öok daha beyaz taneleri daha güzel oluyor.
Havuçları da rendeleyin. Yağ tavaya koyun rendelenmiş kerevizleri ekleyin kısık ateşte kerevizleri hafifce soteleyin 19 dk kadar, salata kasesine alın , havuçları da kerevizleri aldığınız tavada soteleyin. Havuçlarıda salata kasesine alın üstüne sarmısak vede tuz ile iyice cırpılmış yoğurdu ekleyin güzelce karıştırın. Servis sırasında üstüne bol ceviz serpebilirsiniz.
Kereviz ve de havuçları sotelemeden de yapılabilir her ikisini de deneyin

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Kendimle ilgili size daha ayrıntılı bilgi vermek istiyorum. Ancak sitenizde mail adresinizi göremedim. Bana adresinizi iletirmisiniz?

Saygılar, selamlar,

Yeşim

Unknown dedi ki...

merhaba yeşim,
mail adresim menevseelhan@hotmail.com
görüşmek üzere

sevgiler