Salı, Eylül 19, 2006

Dün Aslı için bir börek yaptım. Çok lezzetli oldu sizlelr paylaşmak istedim. Aslı o kadar beğendik 3 dilim yedi. Bu niye bizi şaşırttı çünkü Aslı diyet yapıyor ve her şeyi dikkatli yiyor. Malzemeler çok az eğer evinizde 2 yufka kaldıysa ve değişik ne yaparım diyorsanız bu kolay böreği deneyin çok beğeneceksiniz.

Kolay Börek

2 adet yufka
2 adet rendelenmiş patates
1 havuç rendelenmiş
3 ade soğan ay şeklinde ince doğranmış
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kaşık yoğurt veya süt
tuz,karabiber,kırmızıbiber ve köri
2 adet kesme şeker

Ay doğranmış soğanları yağla birlikte geniş bir tavaya alın hafif soteleyin. Soğanlar kendilerini salmaya başlayınca kesma şekeri ve havuçlar tavaya ekleyin daha sonra patateslerin ekleyin baharatları koyduktan sonra ocağı iyice kısın 3 dk sonra da kapatın.
Çukur birkapta az yağ yoğurt iyice çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine birince yukayı uçları dişarı taşacak şekilde serin hafifce elinizle tepsinin içine doğru yufkayı buruşturun bu arada tepsiniz orta boy bir borcam veya mini fırın tepsisi olabilir. Serdiğiniz yufkayı yoğurtlu karışımla ıslatın,üstüne ikiye böldüğünüz yufkanın yarısını serin üstüne hazırlamış olduğunuz harcı yayın köriyi bir tatlı kaşığından fazla koyun çok lezzet verecektir. Üste gerikalan yufkayı yine biraz buruşturarak serin yoğurtlu harç dökün kenardaki yufkalarla böreğinizi kapatın, üstüne son kalan yoğurtlu malzemeyi iyice sürün. Çörek otu susamla böreğinizi süsleyin. 160 derece az ısıtılmış fırında üstü altı kızarana kadar pişirin.
İnşallah deneyip fikrinizi yazarsınız.

Büyük tepsi börek yapmak isterseniz malzemeyi artırabilirsiniz. Üstüne sadece yumurta sürebilirsiniz.