Cuma, Eylül 22, 2006

Bulgurun faydası nihayet fark edildi. Bizler doğduğumuz bölge sebebiyle zaten bulguru yiyorduk. Geçen gün arkadaşlar bulgurun içinde folik asit var ama yiyelim diyince ben içimden güldüm ve doğanın insanları korumak için herşeyi sunduğunu daha iyi anladım.

Şimdi çok kolay lezzetli ve de sağlıklı bir bulgur pilavı tarifi yazacağım, aynı zamanda hesaplı
Kabak dolması yaptığınızda kabağın içlerinden genel olarak mücver yapılır. Ben güzel bir bulgur pilavı yaptım deneyin pişman olmayacaksınız. Bu arada iki adette patlıcan oydum onun da içlerini kullandım.

Kabak içli bulgur pilavı

4-5 adet dolmalık kabak içi
2 adet patlıcan içi
2 adet soğan
1 bardak bulgur
2 bardak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızıbiber
üstüne maydanoz ve dereotu

Dolma yaptığınız kabak içlerini bir kaba koyun büyük parçaları küçültün, aynı işlemi patlıcan içleri için yapın. Tencereyi ocağa yağ ve de küçük olmayan ay şeklinde soğanlar koyun. 2 diş sarmısak ekleyin hafifce kavurun. Sonra kabak ve patlıcan içlerini tencereye ekleyin ve de 10dk kadar daha doğrusu kabak içleri sularını verip çekene kadar yani tencerede kabakların mis gibi kokusu gelene kadar, sonra iki bardak kaynamış suyu tencereye ekleyin. Kaynadıktan sonra bulguru ilave edin tuz ve baharatları koyduktan sonra ocağı kısın tencerenin ağzını kapatın. Pilav suyunu çekince tuzunu kontrol edin üstüne ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyin hafifce karıştırın ocağı kapatın 5 dk dinlendirin.

Servis tabağına pilavı alın. Şöyle bir görüntü olacak mis gibi kokan hafif koyu bir renk çünkü patlıcan içlerini koyduk üstünde birkaç yaprak dereotunun kokusu , dereotunu sevmeye insanlar çok karşılaştık umarın değilsindir ama pilavı üstüne nane ve kekik de ekleyin çok güzel olacaktır.

İçlerini aldığımız kabakları dolma yapmayı unutmayın. Hiç bir şeyi ziyan etmemiş olmalıyız. Zamanımızı, kazancımızı , emeğimizi, öncellikle de sağlığımızı.....