Çarşamba, Eylül 13, 2006

Patatesle ilgili bir iki tarif yazmak istiyorum. Evinide mutlaka patates bulundurun. Pişmesi kolay yemesi lezzetli ve faydalı

Fırında Körili Patates

3 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
beyaz peynir,kaşar peyniri
veya evde ne varsa
tuz,karabiber ve köri

Haşlanmış patatesleri fırın tepsine kalın dilimler halinde dizin birbirinin üstüne gelecek şekilde üstüne peynirleri ekleyin ister doğrayın ister rende yapın, karabiber, zeytinyağı ve köri üstüne gezdirin ısıtılmış fırında 10 dk pişirin peynirler hafif eriyince çıkartın aslıda fırında biraz daha kalırsa daha lezzetli oluyor.

Aynı şeklide domates dilimleri ile yaptım çok lezzetli oldu.

Biberiyeli Patates

5 adet olgun domates
1 yemek kaşığı zeytiyağı
beyaz peynir, kaşar peynir
tuz, karabiber
kekik veya biberiye

Domatesleri dört eşit parçalara bölerek fırın kabına yerleştirin üstüne peynirleri ve baharatları ekleyin ısıtlmış fırında biraz domateslerin suyu çıkana kadar pişirin hatta sadece fırın ızgara bölümünü açıp 10 dakika pişirmek yetecektir. Domatesler daha güzel ve lezzetli iken deneyin.
Şu aralar artık bostanların sonu