Pazartesi, Mayıs 22, 2006

Şimdi size kolay ve hesaplı bir karnıyarık tarif edeceğim. Soya kıyması kullanmaya başladınız mı bilmiyorum.
Bence deneyin. Kıyma gibi dondurup saklamanıza gerek olmayan kolay kullanabileceğiniz ve faydalı bir protein kaynağıdır.

Soyalı Karnıyarık

4 adet patlıcan
3 yemek kaşığı soya kıyması (küçük bir kasede kaynamış su (1 çay bardağı) ile ıslatılmış)
4 domates
2 biber
2 soğan
tuz, karabiber,
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı riviera tipi zeytinyağı

Patlıcanları alaca soyup,üstüne fırça ve elinizle zeytinyağı ile yağlayın. Fırın tepsisine koyup 160 derece fırında yumuşayıncaya pişirin. En fazla 20 dakika da üstleri kızarıyor. Patlıcanlar pişerken soğanları küp şeklinde doğrayın. 2 kaşık yağda öldürün. Daha sonra ıslatılmış soya kıymasını ekleyin. tuz ve karabiber ekleyip kavrulmasını sağlayın. Soyulup doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekince doğranmış maydanozları ekleyin. Bu sırada fırından yumuşamış patlıcanlarınızı çıkarın ortaların kesin hazırlamış olduğunuz harçı doldurun. Üstlerine ay şeklinde kesilmiş ince dilim domates onun üstüne bir parça biber koyun. 1 çaybardağı kaynamış suyu ekleyin. 20 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun

3 yorum:

Adsız dedi ki...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Adsız dedi ki...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

Adsız dedi ki...

Your website has a useful information for beginners like me.
»