Cumartesi, Mayıs 27, 2006

Bu kadar sebze yemeklerine bir de kabaklı bulgur pilavı yakışır diye düşündüm. Annem ben küçükken pişirirdi. Belki o zamanlar kabak içleri mücver diye değerlendirilmiyordu. Bu arada ben sizlere kızartma olmayan mücver ve sebze köfteleri de yazacağım.

Kabak içli bulgur pilavı

2 bardak bulgur
Kabak içi için illa kabakları parçalamayın. Kabak dolması yaptığınız zaman kabak içlerini ayırın.
2 adet kabak içi
1 adet soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber,kırmızıbiber
isteğe bağlı dereotu

Tencereye minik doğramış olduğunuz soğanları yağla birlikte koyun, biraz öldürün. sonra kabak içlerini ekleyin, sularını verip çekmesini bekleyin, domatesleri ekleyin. 3 bardak su koyup kaynadıktan sonra bulgur, tuz ve baharatları ekledikten sonra , ocağı kısın bulgurlar pişince ocağı kapatıp, dereotlarını ekleyin.
5 dk dinlendirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.