Cumartesi, Kasım 17, 2007

Balkabaklı Kiş

Bir büyük dilim balkabak
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 adet kabak
2-3 sap yeşil soğan
1 bardak süt
1 yumurta
1 avuç kaşar peyniri
tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bizim kiş hamurunu artık katı yağla yapmıyoruz, çok az tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt, yarı yarı yoğurt da olabilir. Bir paket kabartma tozu ile yumuşak bir hamur elde edelim. Üstünü örtüp bekletelim. Diger taraftan bütün sebzeleri büyük ceviz parçaları halinde doğrayalım, soğanı kalın ay şeklinde yağlanmış bir fırın tepsisinde 160 derece ısıtılmış bir fırında pişirelim. Sebzeler yumuşayınca hatta hafif kızarmaya başlayınca fırından alalım. Diğer taraftan hamuru fırın tepsisine yayın. Isıtılmış fırında 10 dk pişin. Yumurtayı beyaz köpük olana kadar çırpın, sütü ve baharatları ekleyin. Az pişmiş kiş hamurunun üstüne önce fırınlanmış malzemeyi yayın, üstüne sütlü karışımını dökün. En üstüne kaşar peyniri, sonra fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Oh ellerinize sağlık Menevşe'ciğim. Pek güzel olmuştur eminim.

Adsız dedi ki...

Çok sağolun, iyimisiniz, yazılarınız her zamanki gibi çok güzel, ve yemek yapma keyfi veriyor

sevgi ve selamlar