Çarşamba, Mart 07, 2007

Cafe günlerinde nohut yemeği yapardık. Ama hiç susuz bol domatesli, bol baharatlı bir nohut yemeğimiz vardı. Çok severek tüketilirdi.

Baharatlı, Körili Nohut

2 bardak haşlanmış nohut
2 soğan
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zerdeçal, köri, kişniş,kırmızıbiber
Tuz
5-6 adet olgun domates

Tencereye yağ ve küçük küpler halinde doğranmış soğanları ve sarmısağı koyarak ocağa koyun. Soğanlar hafif yumuşayınca zerdeçal,kırmızıbiber,kişnişi ekleyin. Baharatların kokusu gelmeye başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin. Yavaşça karıştırın. Tuzu ekleyin. Nohutlar soğan ve baharat karışımı ile sotelensin. Üstüne küpler halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Tencereyi sallayın. Fazla karıştırmayın. Ocağı kısın. Domatesler sularını salsın. 1 tatlı kaşığı köriyi de ekleyin. Nohutlar iyice pişince yemeğiniz hazır olacaktır. Su eklemeyeceğinizden ara ara tencereyi sallamanızda fayda var. Eğer nohutların pişmediğini düşünürseniz, 1 bardak kaynamış su ilave edebilirsiniz. Bu yemek yazın domateslerin bol olduğu zamanlarda daha çok domatesle daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok: