Cumartesi, Kasım 18, 2006

Kış sebzeleri içinde gerçekten çok farklı ve lezzetli olan çok sebze var, bunlardan biride pırasa, börek, çorba,zeytinyağlı ve de salatalara soğanyerine kullanılana bilen çok güzel bir sebze ben cafe sırasında pırasa ile çok çeşitli tatlar denedim ve de çok beğenildi. Cafede sebzeli kreplerde yapardım. Bugün evde yine kreple yapılan ama tam misafirlerinize ana yemek olarak sunabileceğiniz çok şık bir pırasalı yemek denedim. Biraz uğraşacaksınız ama sonuç mükemmel olacak.
Bugün ben bu yemekleri denereken annem neden uğraşıyorsun bildiğiniz şeyleri yapı dedi. Bir an düşündüm hep bildiğimiz şeyleri yaparsak yeni tadları nasıl bulacağız yada yemek yapmak hep bildiğimiz şeyler yapmak mı?


Fırında pırasalı krep

1 kilo pırasa
4 adet domates
2 soğan
3 diş sarmısak
kekik,karabiber,kırmızıbiber
Kaşar peyniri

Krep için
1 yumurta
1 bardak un
1 bardak süt

Öncellikle pırasaları iyice yıkayıp incecik doğrayıp tencereye koyun susuz ve de yağsız olarak,kısık ateşte pıraslara kendi sularını verip çekene kadar pişsin. Pırasalar çok su verecekler o yüzden yanacak diye korkmayın arada ezmeden karıştır. Pırasalar suyunu verip çektikten sonra bir yemek kaşığı zeytinyağı,tuz ve baharatları özellikle kekiği ekleyin bir taşım karıştırıp ocağı kapatın. Pırasalara biraz 2 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri ekleyin. Pırasalar pişerken krep malzemesini iyice çırpın evinizindek teflon bir tavada istediğiniz boyutta krepler elde edin,küçük bir tavanız varsa 1 kepçe yeterli olacaktır. Bu malzeme ile 8 adet krep oluyor.
Küçük bir tencereye soğanları küp doğrayın az yağda hafif kavurup, domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu verip çektikten sonra ocağı kapatın.
Şimdi sırası ile bir fırın tepsisine en alta domatesli sosu dökün, krepleri sırasıyla geniş bir tabağa serin pırasalı karışımı bir kenarına 2 kaşık kadar koyup sarıp, domatesli sosunun üstüne dizin. Hepsi bittiğinde üstüne kalan kaşer peynirini döküp sıcak fırında 10dk fırınlayın. İsretseniz beşamel sosda yapabilirsiniz. Deneyin pırasada vazgeçemeyeceksiniz.

Eğer iç malzemeniz kaldı ise geri kalanı yufka ile de deneyebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

super bı tarıf harıka gercekten