Cuma, Ağustos 11, 2006

Şu aralar tam zamanı diye yazmak istedim. Patlıcanlar şimdi çok lezzetli ve yumuşak. Bu arada pazarda patlıcan alırken mutlaka elinizle dokunun yumuşak olmasına dikkat edin.

Patlıcan Paşası

4 adet patlıcan
5 adet irice domates
5-6 diş sarmısak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
sirke,limon,tuz

Patlıcanları çıplak soyun tuzlu suda bekletin.
Hafif siyah suları çıktıktan sonra yayvan bir tencereye bütün olara dizin eğer çok büyükse sadece ikiye bölün. Üstüne domatesleri küp doğrayın,sarmısakları, tuz,bir adet limon suyu1 yemek kaşığı sirke, en üstüne yağı gezdirin,ocağa koyun kısın ateşte tencere hafif arada sallayarak patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hem çok kolay hem çabuk pişen bu kadar lezetli bir yemek olmaz. Servis sırasında maydanoz eklemeyi unutmayın.

Ben aynı şeklide kabak da denedim, dereotlu muhteşem oluyor.