Perşembe, Mart 01, 2007

Yemek yapmak istediğimiz zaman önce elimizdeki malzemeleri değerlendirmeliyiz. Elimizdekileri düşünüp onlara ekler yapabiliriz. Örneğin patates hepimizin evinde olmazsa olmazlarındandır. Patates kızartması herkesin çok severek yediği bir yemek türüdür. Ama patatesten farklı şekillerde yararlanabiliriz. Dilim dilim doğrayıp zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırıp fırında pişirebiliriz. Çok lezzetli ve kolay yapılabilinir. Patates ve elma ile yapacağınız güzel bir yemek daha, hem de fırında pişmiş...

Elmalı patates

4 adet patates
3 adet elma
1 soğan
Kaşarpeyniri
Rendelenmiş muskat
Karabiber, kırmızıbiber
2,5 bardak süt

Patatesleri ve elmaları yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine bir patates, bir elma şeklinde yarılar üst üste gelecek şeklinde dizin. Soğanları ay şeklinde doğrayın az bir zeytinyağı ile tavaya koyun, hafifce soteleyin. Soğanlar sotelenince üstüne süt dökün, kaynatın, tuz,karabiber ve muskatı ekleyin. Ocağı söndürün, süt ve soğan karışımını patates ve elmalı karışımın üstüne dökün. 170 derece az ısıtılmış fırırna koyun 15 dk sonrada rendelenmiş kaşarı ekleyin. Üstleri iyice kızarana kadar pişirin.

Sadece patateslerle de bu yemeği pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: