Pazarlarda doğranmış halde balkabak satılıyor. Paketler genelde 3 kg buluyor. Sizlerde böyle bir torba alırsanız. 4-5 yemek deneyebilirsiniz.Ana malzeme bal kabak olacak ama , farklı tatlar ve görüntüler elde edeceksiniz.
Bizim cafe de büyük tencere pişirdiğimiz için böyle bir tat denemiştik, çok beğenilmişti,
Ama kabak sevmeyen ve sebze sevmeye birine bu çorbayı verecekseniz, içinde kabak olduğunu başta hiç söylemeyin, yedikten sonra söylersiniz, zaten o dayanamayıp size soracaktır. Çünkü bizim dört yıllık cafe hayatımızda daha önce yazmıştım, zeytinyağlı deyince taze fasulye, çorba deyince mercimek çorbası, bunların dışında yapacağınız her yemek için önce yedirmek sonra içerik bilgileri verebilmeniz gerekiyor. Bu arada karşınızdaki ister babanız olsun, ister sevgiliniz, ister kocanız, ister arkadaşınız olsun bu sonuç aşağı yukarı aynı olacaktır. Çocukları unutmadım, onlar için daha başarlı taktik uygulamanız gerekebilir.
Bal kabak Çorbası
1 kg kabak
2 adet havuç
2 patates
2 adet soğan
Maydanoz,dereotu
Yağ, tuz,karabiber
Muskat (küçük hindistan cevizi)
Yeşil soğan
Büyükçe bir tencereyi bir yemek kaşığı yağla birlikte ocağa koyun. Sırasıyla soğanları dörde bölerek, havuçları iri iri doğrayarak tencereye eklenip hafifce sote edilir. Kabaklar ve patateslerde katılır. Sotelemeye devam edilir, yani şöyle hafif hafif sebzelerin kokusu ve sularu çıkmaya başlar. Bütün sebzelerin üstüne kaynamış olarak 3-4 bardak su ilave edilir. Çorbaya kaynadıktan sonra sebzeler iyice pişince, blendır yardımıyla ezilir. Tencerede yoğun turuncu renkli bir çorba elde edilir. Maydanoz ve dereotu incecik doğranarak çorbaya eklenir. Yeşil soğanları da bu aşamada koyabilirsiniz. Tuz ,karabiber ve muskat da eklendikten sonra muhteşem bir çorba önünüzde olacaktır.
Bizim cafe de büyük tencere pişirdiğimiz için böyle bir tat denemiştik, çok beğenilmişti,
Ama kabak sevmeyen ve sebze sevmeye birine bu çorbayı verecekseniz, içinde kabak olduğunu başta hiç söylemeyin, yedikten sonra söylersiniz, zaten o dayanamayıp size soracaktır. Çünkü bizim dört yıllık cafe hayatımızda daha önce yazmıştım, zeytinyağlı deyince taze fasulye, çorba deyince mercimek çorbası, bunların dışında yapacağınız her yemek için önce yedirmek sonra içerik bilgileri verebilmeniz gerekiyor. Bu arada karşınızdaki ister babanız olsun, ister sevgiliniz, ister kocanız, ister arkadaşınız olsun bu sonuç aşağı yukarı aynı olacaktır. Çocukları unutmadım, onlar için daha başarlı taktik uygulamanız gerekebilir.
Bal kabak Çorbası
1 kg kabak
2 adet havuç
2 patates
2 adet soğan
Maydanoz,dereotu
Yağ, tuz,karabiber
Muskat (küçük hindistan cevizi)
Yeşil soğan
Büyükçe bir tencereyi bir yemek kaşığı yağla birlikte ocağa koyun. Sırasıyla soğanları dörde bölerek, havuçları iri iri doğrayarak tencereye eklenip hafifce sote edilir. Kabaklar ve patateslerde katılır. Sotelemeye devam edilir, yani şöyle hafif hafif sebzelerin kokusu ve sularu çıkmaya başlar. Bütün sebzelerin üstüne kaynamış olarak 3-4 bardak su ilave edilir. Çorbaya kaynadıktan sonra sebzeler iyice pişince, blendır yardımıyla ezilir. Tencerede yoğun turuncu renkli bir çorba elde edilir. Maydanoz ve dereotu incecik doğranarak çorbaya eklenir. Yeşil soğanları da bu aşamada koyabilirsiniz. Tuz ,karabiber ve muskat da eklendikten sonra muhteşem bir çorba önünüzde olacaktır.
Geçen günlerde yaptığım kurufasulya yemeğinden arttırdığım bir avuç kuru fasulye vardı buzlukta, epeydir yapmadım piyaz yapayım dedim. Çok güzel ve lezzetli bir piyaz elde ettim. Siz de deneyin. Kuru fasulye mutlaka akşamdan ıslatılmalı, yemeğini pişirdiğinizde bir bardak artırın, onunla evinizdeki malzemelerle piyaz yapabilirsiniz.
Pırasalı, mısırlı kurufasulye salatası
1 bardak haşlanmış kuru fasulye
3 sap pırasa yeşil kısımlarından
1 havuç küçük küpler halinde doğranmış
Maydanoz,dereotu
3 kaşık mısır
Zeytinyağı ve limon
Kırmızıbiber
İyice haşlanmış kurufasulyeyi bir salata kasesine koyun. Geri kalan malzemeleri, havuçları küp küp, pırasa saplarını ince ince,maydanoz ve dereotlarını doğrayıp salata kasesine ekleyin. Hafifce karıştırın. Ayrı bir kapta yağ,limon ve tuz iyice karıştırın. Salataya ekleyin. En üstüne mısırları ve kırmızbiberi koyun. Renkleri çok güzel tadı lezzetli bir piyaz elde edeceksiniz. Deneyin çok güzel olacak.
Pırasalı, mısırlı kurufasulye salatası
1 bardak haşlanmış kuru fasulye
3 sap pırasa yeşil kısımlarından
1 havuç küçük küpler halinde doğranmış
Maydanoz,dereotu
3 kaşık mısır
Zeytinyağı ve limon
Kırmızıbiber
İyice haşlanmış kurufasulyeyi bir salata kasesine koyun. Geri kalan malzemeleri, havuçları küp küp, pırasa saplarını ince ince,maydanoz ve dereotlarını doğrayıp salata kasesine ekleyin. Hafifce karıştırın. Ayrı bir kapta yağ,limon ve tuz iyice karıştırın. Salataya ekleyin. En üstüne mısırları ve kırmızbiberi koyun. Renkleri çok güzel tadı lezzetli bir piyaz elde edeceksiniz. Deneyin çok güzel olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder